Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik



Türkiye'de 1.5 milyon dolar tutarında yatırım yapana vatandaşlık hakkı verecek yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'de en az 1,5 milyon dolar tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payı alan yabancılar Türkiye vatandaşlığına hak kazanacak.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

"Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BAKANLAR KURULU KARARI İLE...

Yönetmeliğin "Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, başvuru için gerekli belgeler ve yapılacak işlemler" başlıklı 20. maddesinin ikinci fıkrasına eklenen bent ile en az 1,5 milyon dolar tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payı aldığı ve 3 yıl süre ile elinde tuttuğu Sermaye Piyasası Kurulunca (SPK) tespit edilen yabancılara Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye vatandaşlığı verilebilecek.

TÜRK VATANDAŞLIĞININ İSTİSNAİ OLARAK KAZANILMASINDA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) İsteği belirten form dilekçe.

b) Kişinin hangi devlet vatandaşı olduğunu gösteren pasaport veya benzeri belge, vatansız ise temininin mümkün olması halinde buna ilişkin belge.

c) Medenî hal belgesi ve evli ise evlenme belgesi, boşanmış ise boşanma belgesi, dul ise esine ait ölüm belgesi.

ç) Kişinin kimlik bilgilerini gösteren doğum belgesi veya nüfus kayıt örneği gibi belge ve evli ise es ve çocuklarının aile bağını kanıtlayan nüfus kayıt örneği veya benzeri belge.

d) Türk vatandaşı birinci veya ikinci derece yakınları varsa bu kişilere ait müracaat makamlarınca sistemden alınan nüfus kayıt örneği.

e) Kişinin doğum tarihinin ay ve günü bulunmuyorsa, doğum tarihinin tamamlanması için ülkesinin yetkili makamlarından alınmış belge, belgenin temin edilememesi halinde ise 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 39 uncu maddesi gereğince işlem yapılmasını kabul ettiğine dair imzalı beyanı.

f) Hizmet bedelinin Maliye veznesine yatırıldığını gösteren makbuz.

Türk Vatandaşlığının Genel Olarak Kazanılmasında Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Türk Vatandaşlığının İstisnai Olarak Kazanılmasında Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Türk Vatandaşlığının Yeniden Kazanılmasında Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Türk Vatandaşlığının Evlenme Yoluyla Kazanılmasında Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Detaylı bilgi almak için tıklayınız

Konular