Amaç dışı kullanılan araç ve yakıt bedelini memur mu ödüyor?



Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan kamuda tasarruf planının detayları netleşti. Kamunun 2017 yılında 52.1 milyar lira olarak öngörülen mal ve hizmet alım giderlerini 4-5 milyar lira düşürecek strateji uygulamaya geçiyor. Maliye'nin koordinasyonunda yürütülecek çalışmalarda kamu genelinde lüks taşıt kullanımı önlenerek, ambulans, itfaiye aracı gibi sağlık, savunma ve güvenlik açısından özel nitelikli araçlar dışında taşıt alımı yapılmayacak. Ayrıca kamu araçlarına çip takılıp, amacı dışında kullanılan kamu araçlarının yakıt bedeli memurdan tahsil edilecek.

LOJMANDA İZİN SİSTEMİ

Bürokratların yurtdışı programların da revizyona uğrayacak. Kamuya sadece 60 bin personel alınacak,güvenlik ve yargı haricinde belirlenen kadroların üzerine çıkılmayacak. Başbakanlıktan izin alınmış olması hali dışında lojman, memur evi, kamp, kreş, misafirhane ve benzeri yeni sosyal yatırımı Doğu ve Güneydoğu haricinde başlatılmayacak. Maliye başta olmak üzere kamunun elektrik, telefon ve elektronik haberleşmesine yönelik kullanımlarda tasarrufa dikkat edilecek, amaç dışı kullanım memurdan tahsil edilecek. Elektrik alımları ise ihale yoluyla olacak.

LÜKS TÜKETİM YOK

Kamuda yeni yılda her türlü mal ve hizmet alım giderlerinde lüks tüketim yasaklanıyor. Telefon, mobil telefon, uydu bağlantılı mobil telefon, faks ve benzeri haberleşme imkanları için ödenek talep edilirken, tasarruf anlayışı ile hareket edilecek. Tasarruf genelgelerine uygun olarak mevcut cihazların ekonomik kullanımının sağlanması da takip altına alınıyor.

İLAVE HİZMETE SINIR

2017 yılı bütçe döneminden başlamak üzere personelin işe giriş ve gelişine yardımcı olmak amacıyla ilave servis aracı kiralanmasına yönelik ödenek teklifi de verilmeyecek. İdare faaliyetlerinin tanıtımıyla ilgili ajanda, bloknot, çanta gibi malzemelerin basım ve dağıtımı da yapılmayacak.

Konular