İhraç edilen bürokrat ünvanını kullanabilir mi?
FETÖ ile bağlantılı binlerce kişi, görevlerinden ihraç edildi. OHAL kapsamında yayınlanan kararname ile şu ana kadarki en büyük tasfiyelerden biri yapıldı. 7 bin 669 emniyet, 323 jandarma personeli görevden alınırken 24 merkez valisi ile 102 vali yardımcısı mülkiyeden uzaklaştırıldı.
Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) daha önceki gün gece Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Diyanet İşleri Başkanlığı'na, Başbakanlık'tan Sayıştay Başkanlığı'na onlarca kamu kurumundan FETÖ'cüler atıldı. FETÖ'cülerin kamu kurumlarından temizlenmesi için alınan kararlar, hain darbe girişiminden sonra yapılan en büyük süpürme operasyonlarından biri oldu.
24 VALİ UZAKLAŞTIRILDI
Kararnamelerde, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın yanı sıra çok sayıda kamu kurumu ve bakanlıktan ihraçlara ilişkin kararlar yer aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 7 bin 669, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 323 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan iki kişi ihraç edildi. 24 merkez valisi ile 102 vali yardımcısı mülkiyeden uzaklaştırıldı. Bunlardan birisi, valilerin ihraç listesinde en üst sırada yer alan Ahmet Pek. İzmir'de, Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na ait binayı FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi'ne verdiği öne sürülen Pek, yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Merkez Valisi İbrahim Özçimen de ihraç listesinde dikkat çeken bir diğer isim. FETÖ'cü darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Özçimen'nin örgütün Emniyet imamı Osman Hilmi Özdil'in kayınbiraderi olduğu belirtiliyor.
852 MÜDÜRE İHRAÇ
KHK ile İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehire bağlı ilçeler ile terörle mücadele bölgelerindeki bazı ilçelerde görevli kaymakamların da arasında bulunduğu toplam 101 isim ihraç edildi. OHAL'in ilan edilmesiyle birlikte FETÖ'cü hainlere karşı sürdürülen temizlik operasyonunda yayımlanan KHK ile 7 bin 669 Emniyet personeli ihraç edildi. 852 emniyet müdürünün yer aldığı listede, 1. sınıf emniyet müdürü Ahmet Çildağ da var. Ayrıca 2. sınıf 9, 3. sınıf 371, 4. sınıf 469 emniyet müdürünün yanı sıra çok sayıda 105 başkomiser, 587 komiser ve bin 482 komiser yardımcısının da aralarında bununduğu çok sayıda emniyet personeli ihraç edildi.
MEB'TEN 28 BİN 163 KİŞİ
Kararname ile birlikte TBMM'den 41, Sayıştay'dan 84, Danıştay'dan 83, Başbakanlık'tan 302, BDDK'dan 116, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bin 519, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 439, Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan 4, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 62, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan 39, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'dan 605, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 90, Dışişleri Bakanlığı'ndan 215, Ekonomi Bakanlığı'ndan 39, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan 40, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 69, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 733, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan 149, İçişleri Bakanlığı'ndan 369, Kalkınma Bakanlığı'ndan 65, Türkiye İstatistik Kurumu'ndan 118, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 175, Maliye Bakanlığı'ndan 829, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan 813, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 28 bin 163, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 2 bin 18, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan
72 kişi görevden uzaklaştırıldı.
UNVANLARI OLMAYACAK
Güvenlikle ilgili kuruluşlardan atılanlar, mahkumiyet kararı olmasa da, rütbe ve memuriyetlerinin alındı. Bu kişiler teşkilata yeniden kabul edilmeyecek ve bir daha kamu hizmetinde istihdam edilmeyecekler. Kamu görevinden çıkarılanlar, büyükelçi, vali, müsteşar gibi sıfatlarını ve onlara tanınan hakları kullanamayacaklar.
Konular
- Görevde yükselmelerde mülakatın etkisi azaltılmalı!
- Yer değişikliği talebi reddedilen engelli memura iyi haber
- Atamaları geciken doktorlarla ilgili son durum
- Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
- Disiplin soruşturması kapsamında gönderilen savunma davetiyesi neleri içermeli?
- Hangi kurumlar kapatılacak?
- Zeytinlik alanda endüstriyel atık depolama tesisi kurulabilir mi?
- Başkasının yerine sınava girmek dolandırıcılık sayılıyor mu?
- Seçimde görev alacakların ücretleri belli oldu!
- Sözleşmeli personelin yıllık izni gelecek yıla aktarılır mı?
- İçişleri GY ve unvan değişikliği giriş belgeleri yayımladı
- Vekil adayları sabıka kayıtlarını e-Devlet üzerinden alabiliyor mu?
- Devlette de CEO dönemi başlıyor
- Belediye şirketleri özel güvenlik hizmetlerini nasıl sunacak?
- Duruşmaya katılmayanın temyiz hakkı olur mu?
- Duruşmaya katılmayanın temyiz hakkı olur mu?
- Yaz saati uygulaması başladı mı? Saatler ileri alınacak mı?
- Sendika üyeliğinden ayrılan toplu sözleşme ikramiyesini geri öder mi?
- Belediye şirketlerine yeni personel alımı nasıl olacak?
- Kaymakamlara diksiyon ve güzel konuşma eğitimi
- İstifa sonrası dönüşlerde kurumların takdir hakkı var mıdır?
- Sözleşmeli personelin çalışma ile ücret sınırları belirlendi
- Maaşına her haciz gelene disiplin cezası verilir mi?
- Memurlara bayram ikramiyesi verilecek mi?
- Öğretmenler sözleşmeli olarak atanacak
- Yurt dışında görevli kamu personelinin izinleri durduruldu
- Kamuda devrim niteliğinde değişiklikler
- Biyologların ek özel hizmet tazminatına dair görüş
- Yerleşim yeri değişikliği için son tarih ne zaman?
- Seçmen sorgulama mobil uygulama indir