BİMER başvurusuna dair bilinmesi gerekenler!
Bimer başvurusu ile vatandaşlar şikayetlerini kolayca iletebiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama sistemi sayesinde yapılan başvuruların sonuçlarını öğrenmek de mümkündür. BİMER başvuru ve sorgulama işlemlerinin ayrıntıları atamasonuclari.com'da.
Ülkemizde yüzbinlerce insan yaşamaktadır. Her insanın kendi çapında belirli sorunları ve ya sıkıntıları vardır. Bu sıkıntılar kimi kesimde maddi açıdan kimi kesimde sağlık bakımında kimi kesimlerde daha farklı sebeplerden kaynaklanmaktadır. Bu sorunların veya sıkıntıların kimi yerlerde çözümünü insanlar kendi başına gerçekleştirebilmektedir. Ancak kimi sorunlar bir kimsenin yardımı olmadan çözüme kavuşmamaktadır. Bu yardımı alabileceğimiz bir platform da vatandaşlarımıza ülkemiz tarafından sunulmaktadır. Bimer (Başbakanlık İletişim Merkezi) adı altında hizmet veren Bimer vatandaşlarımızın karşılaşmış olduğu sorunlara veya problemlere çözüm bulmak adına hizmete konulmuş sistemlerden biridir. Bimer adından da anlaşıldığı üzere başbakanlık makamı tarafından hizmete sunulmuş olan bir kurumdur. Bimer üzerinden devletimiz ile iletişim kurmanızın farklı farklı yöntemleri vardır. İster mobil olarak ister online sistemler üzerinden Bimer başvuru ve sorgulama işleminizi gerçekleştirme imkanınız vardır.
BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
BİMER BAŞVURU SORGULAMA E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!
Bimer başvuru ve sorgulama işleminizi online sistemler üzerinden gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet sistemine giriş yapmak olacaktır. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. Bu e Devlet sistemi sayesinde ülkemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerine ulaşarak tüm resmi işlemlerinizi basit bir şekilde gerçekleştirme imkanınız vardır. e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. e Devlet sistemi resmi bir kurum olduğu için üyelik oluşturulmadan resmi işlemlerinizi gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Üyelik oluşturmak oldukça basittir. e Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi beyan etmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemin ardından PTT vezne görevlisi 2 TL işlem ücreti karşılığında size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir.
Bu basit işlemin ardından e Devlet üyeliğiniz tamamlanmış olacaktır. e Devlet sistemine giriş yapmak için ise giriş ekranında bulunan ilgili bölümlere T.C. kimlik numaranızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi yazarak basit bir şekilde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem daha hızlı işlem yapmanız ve daha güvenli ortamda olmanız için sizden bir kaç adımlık işlemler talep edecektir. Sisteme ilk defa giriş yaptığınızda e Devlet sistemi sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Ayrıca PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz de gerekecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet üyeliğiniz tamamlanmış olup resmi işlemleriniz için kullanıma hazır hale gelecektir.
e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de Bimer başvuru ve sorgulama işlemidir. Bimer başvuru ve sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet sistemi üzerinde bulunan arama sekmesine bimer başvuru ve sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkacak olan sayfa üzerinden bimer başvuru ve sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bimer başvuru ve sorgulama işleminizi telefon üzerinden gerçekleştirmek istiyorsanız telefonlarınızda 150 numarayı tuşlayarak direkt olarak bimer görevlileri ile iletişime geçebilirsiniz.
Konular
- Görevde yükselmelerde mülakatın etkisi azaltılmalı!
- Yer değişikliği talebi reddedilen engelli memura iyi haber
- Atamaları geciken doktorlarla ilgili son durum
- Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
- Disiplin soruşturması kapsamında gönderilen savunma davetiyesi neleri içermeli?
- Hangi kurumlar kapatılacak?
- Zeytinlik alanda endüstriyel atık depolama tesisi kurulabilir mi?
- Başkasının yerine sınava girmek dolandırıcılık sayılıyor mu?
- Seçimde görev alacakların ücretleri belli oldu!
- Sözleşmeli personelin yıllık izni gelecek yıla aktarılır mı?
- İçişleri GY ve unvan değişikliği giriş belgeleri yayımladı
- Vekil adayları sabıka kayıtlarını e-Devlet üzerinden alabiliyor mu?
- Devlette de CEO dönemi başlıyor
- Belediye şirketleri özel güvenlik hizmetlerini nasıl sunacak?
- Duruşmaya katılmayanın temyiz hakkı olur mu?
- Duruşmaya katılmayanın temyiz hakkı olur mu?
- Yaz saati uygulaması başladı mı? Saatler ileri alınacak mı?
- Sendika üyeliğinden ayrılan toplu sözleşme ikramiyesini geri öder mi?
- Belediye şirketlerine yeni personel alımı nasıl olacak?
- Kaymakamlara diksiyon ve güzel konuşma eğitimi
- İstifa sonrası dönüşlerde kurumların takdir hakkı var mıdır?
- Sözleşmeli personelin çalışma ile ücret sınırları belirlendi
- Maaşına her haciz gelene disiplin cezası verilir mi?
- Memurlara bayram ikramiyesi verilecek mi?
- Öğretmenler sözleşmeli olarak atanacak
- Yurt dışında görevli kamu personelinin izinleri durduruldu
- Kamuda devrim niteliğinde değişiklikler
- Biyologların ek özel hizmet tazminatına dair görüş
- Yerleşim yeri değişikliği için son tarih ne zaman?
- Seçmen sorgulama mobil uygulama indir