Çözümleyici kadrosuna giriş şartları değişti



Devlet Personel Başkanlığından yapılan duyuruya göre, çözümleyici kadrosuna giriş şartlarında değişiklik yapıldı.

Başkanlıktan yapılan duyuruda, çözümleyici kadrolarını tercih edecek adayların öğrenim koşuluna ek olarak, KPSS kılavuzunda yer alan “Başvurma Özel Şartları Bölümü Çözümleyici” başlığı altındaki şartları taşımaları gerektiği hatırlatıldı.

Mesleki Yeterlilik Kurumuyla işbirliği yapıldığı belirtilen açıklamada, “7311-Bakınız Başvurma Özel Şartları Bölümü Çözümleyici” özel koşulunun 2016/2 KPSS yerleştirmelerinden geçerli olmak üzere aşağıdaki şekilde değiştirildiği belirtildi:

2016/2 KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinden (bu yerleştirme işlemleri dahil) geçerli olmak üzere yapılacak merkezi yerleştirme işlemlerinde çözümleyici kadrosunu tercih edecek fizik, fizik mühendisliği, matematik, matematik mühendisliği ve matematik ve istatistik bölümlerinden mezun adaylar ile mühendislik fakültesi dışındaki fakültelerin bilgisayar ile ilgili bölümlerinden mezun olan adayların “Ağ Teknolojileri Elemanı (Seviye 5)”MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları zorunludur. Bu itibarla ilgili adayların adı geçen belgenin nereden, nasıl, ne kadar sürede alınabileceği vb. hususlarda Mesleki Yeterlilik Kurumu ile irtibata geçmeleri ve 2016/2 KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinden önce bu belgeye sahip olmaları gerekmektedir.

KPSS merkezi yerleştirme kılavuzu indirmek için tıklayınız

KPSS merkezi yerleştirme işlemleri için tıklayınız

Çözümleyici kadrosuna atanmada ne değişti?

Çözümleyici kadrosuna başvuru şartlarında değişiklik yapıldı. Peki neler değişti?

Peki 2016/2 KPSS yerleştirmelerinde ilk defa uygulanacak olan çözümleyici şartlarında ne değişti?

Eski halinde;

"Çözümleyici" kadro veya pozisyonlarını tercih edecek adayların;

- Fakültelerin fizik, matematik bölümleri ile mühendislik fakültelerinin elektrik, elektrik elektronik, elektronik ve bilgisayar ile ilgili bölümlerinden mezun olmaları veya,

- Diğer fakültelerden mezun olup, bilgisayar alanında ders aldığını belgelemeleri ve Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı kurslardan veya yükseköğrenim kurumlarından alınmış Bilgisayar Analist Programcı Sertifikasına ya da programlama dillerinden en az iki tanesini bildiklerine dair sertifikaya sahip olmaları,

- İngilizce bilmeleri,

şarttır.

Bunun yanında, bu kadro veya pozisyonda "Özel Koşullar" tablosunda yer alan kod veya kodların bulunması halinde, adayların bu kod ve kodlar karşılığında yer alan şartlara da sahip olmaları gerekmektedir.

Yeni Halinde;

- Mühendislik fakültelerinin bilgisayar, yazılım, elektrik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, kontrol ve otomasyon bölümleri ile

- Fakültelerin fizik, fizik mühendisliği, matematik, matematik mühendisliği, matematik ve istatistik bölümleri veya bilgisayar ile ilgili bölümlerinin en az birinden mezun olmaları,

- İngilizce bilmeleri ve

-Bu kadro veya pozisyonda "Özel Koşullar" tablosunda yer alan kod veya kodların bulunması halinde bu kod ve kodlar karşılığında yer alan şartlara da sahip olmaları gerekmektedir.

Sonuç olarak;

1- Herhangi bir gerekçeye dayandırılmadan programlar arasında ikili ayrıma gidilmiştir. Bilgisayar, yazılım, elektrik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, kontrol ve otomasyon programları "Seviye 5" belgesini almaktan muaf tutulmuş, mühendis unvanına sahip fizik ve matematik mühendisliği muaf tutulmamıştır ve diğer fakülte mezunlarının bilgisayar programlama dersi almaları gerektiği belirtilmiştir. Eski halinde iki programlama dersi istenirken yeni halinde bir programlama dili istenmektedir.

2- Diğer fakülte mezunları "Seviye 5" belgesine sahip olsa dahi tercihte bulunamayacaktır. Sayılı program mezunları çözümleyici kadrosuna başvurabilecek, diğer program mezunları "Seviye 5" belgesine sahip olsa dahi KPSS yerleştirmelerinde bu kadroları tercih edemeyecektir.

3- Bilgisayar sertifikaları artık geçerli olmayacaktır. Yalnızca sayılan program mezunları veya sayılan diğer program mezunlarından programlama dersi alan ve "Seviye 5" belgesine sahip olan mezunlar tercihte bulunabilecektir.

4- "Seviye 5" belgesinin kurumların çözümleyici ihtiyacını karşılamada tam manasıyla yeterli olup olmadığı bilinmemektedir.

Konular