Dershane öğretmenlerinden kaç yıl çalışanlar sınava alınacak?
Dershane öğretmenlerinin atanması için sigorta şartları nelerdir? MEB Bakanı Avcı, 'Dersanedeki öğretmenler, dersaneler özel okul olacağı için kendi okullarında ihtiyaç olacak. Hatta ilave alacaklar. MEB'e geçmek isteyen 5 bini geçemeyecek. 6 yıl sigortalı dersanede çalışanlar sınava alınacak. Özel eğitim kurumuna dönüşmeyip dersane kapatılırsa, kesintili de olsa 6 yıl sigortalı olan MEB'e geçebilecek' dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in Başkent Kulisi programında sorularını yanıtladı.
Avcı, Acet'in "dersanelere ihtiyaç kaldı mı? sorusuna "Dersanelere şu an ihtiyaç söz konusu değil. Bazı kesimler bu konuda duygu sömürüsü yapıyor" dedi.
Bakan Nabi Avcı şunları söyledi...
Bu okulların bir kısmı özel okullara dönüşecek. Birkaç farklı tür var. Yerelin ya da bölgenin ihtiyacına göre dersaneleri hangi okula çevireceklerini aktarıyoruz.
Okulunu özel okullara yollacak velilere destek veriyoruz. 2000 lira ile 3500 lira arasında destek veriyoruz. Maliye Bakanlığına teşviklerin 350 bin öğrenciye çıkması için başvurduk. Teşvik için müracaat eden ailenin gelir durumu, okuyan sayısı ve başarı durumuna göre karar veriyoruz. Özel okulları ve özel okula dönüşümü destekliyoruz.
Dersaneye göndereyim çocuk açığını kapatsın, okullaramıza haksızlık, öğretmenlerimize haksızlık. Dersaneye giden bşir öğrenci aynı zamanda okul öğrencisi. Çocuk okul eğitimiyle mi dersane ile mi kazandı ölçemeyiz. Öğretmenimizin emeğini neden yok sayıyorsun.
Bazı özel okullar, bazı devlet okullarına göre fiziki imkan ve öğretmen bakımından daha iyi olabilir ama bizim de başarılı öğretmenimiz var.
Zorla imam hatip okullarına yerleştirdi iddiası var. Bu da doğru değil. Teşviği devlet okullarından özel okullara vereceğimizi söylemiştik. Dolayıısyla öğrencinin devlet okullarında olması gerekiyordu. Bu sene biz o şartı kaldırdık. Özel okula gideceğim diyen çocuklar, tercih yapmak zorunda kalmayacak.
CHP'nin seçim beyannamesine göre 1+8+4 deniyor. Bu 28 şubattaki sistem... 8 yıllık temel eğitim yapmak demek bu bu da imam hatip ortaokullarının kapanması demek. Ya hepsi imam hatibe gidecek, bu da doğru değil.
Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında değil birileri fena halde yanıltıyor.
Bu okullar sadece imam ve hatip yetiştirmiyor. Diyanet işleri buradan almıyor imamlarını. Oraya gönderen vatandaş diyor ki dersini öğrensin ama dinini de öğrensin diyor.
İkinci bir tehlike imam hatiplerin önünü keseceğiz diye meslek liselerini bitirdiler...
OSB'lerde mesleki ve teknik liseleri ve bunları artırıyoruz. Yaptığımızın farkında değiller. Bu okullarda OSB'lerle birlikte öğretmenleri atıyoruz. 3500-5500 TL arasında değişen destek veriyoruz. Bu okullara gidenlerin işleri garanti.
Dersanedeki öğretmenler, dersaneler özel okul olacağı için kendi okullarında ihtiyaç olacak. Hatta ilave alacaklar. MEB'e geçmek isteyen 5 bini geçemeyecek. 6 yıl sigortalı dersanede çalışanlar sınava alınacak. Özel eğitim kurumuna dönüşmeyip dersane kapatılırsa, kesintili de olsa 6 yıl sigortalı olan MEB'e geçebilecek.
Dersaneler 8 ay sigorta yapıyorlardı. Bu da emek sömürüsüydü. Bu sigorta şartını yerine getiren bu kontenjan için müracaat edecek. Bunun 5 bin öğretmeni geçeceğini sanmıyorum.
Atanamayan öğretmenler ile ilgili CHP'nin vaatleri var. Sınıflarımızın nüfusunun 30'a indirme gayretindeyiz. Hepsini 30'a indirince 117 bin öğretmene ihtiyacımız olacak. 350 bin aday var. İşletme mezunu pedogojik enformasyon almış, İspanyolca mezunu kendini öğretmen olacak görüyor. Bunların sayısı 400 bin ihtiyaç 117 bin. Muhalefet bunu nasıl yapacak, hesap ortada...
Fatih Projesi gecikmeli yürüyor 737 bin 800 tablet bilgisayar dağıltıldı. 700 bin tablette alım tamamlandı, dağıtacağız. Fatih Projesi sadece tablet değil, etkileşimli tahta da var. 210 bin dersliğe yerleştirdi. Geni bant internet okullarımızda yaygınlaştırdı. Yüzbinlerce test malzemesi yüklendi.. 10 mşilyon 600 bin tablet alımı ile ilgili ihalemiz var. Bunda yerlilik şartımız var. Yıldan yıla yerlilik artsın diye gayret ediyoruz...
Konular
- Görevde yükselmelerde mülakatın etkisi azaltılmalı!
- Yer değişikliği talebi reddedilen engelli memura iyi haber
- Atamaları geciken doktorlarla ilgili son durum
- Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
- Disiplin soruşturması kapsamında gönderilen savunma davetiyesi neleri içermeli?
- Hangi kurumlar kapatılacak?
- Zeytinlik alanda endüstriyel atık depolama tesisi kurulabilir mi?
- Başkasının yerine sınava girmek dolandırıcılık sayılıyor mu?
- Seçimde görev alacakların ücretleri belli oldu!
- Sözleşmeli personelin yıllık izni gelecek yıla aktarılır mı?
- İçişleri GY ve unvan değişikliği giriş belgeleri yayımladı
- Vekil adayları sabıka kayıtlarını e-Devlet üzerinden alabiliyor mu?
- Devlette de CEO dönemi başlıyor
- Belediye şirketleri özel güvenlik hizmetlerini nasıl sunacak?
- Duruşmaya katılmayanın temyiz hakkı olur mu?
- Duruşmaya katılmayanın temyiz hakkı olur mu?
- Yaz saati uygulaması başladı mı? Saatler ileri alınacak mı?
- Sendika üyeliğinden ayrılan toplu sözleşme ikramiyesini geri öder mi?
- Belediye şirketlerine yeni personel alımı nasıl olacak?
- Kaymakamlara diksiyon ve güzel konuşma eğitimi
- İstifa sonrası dönüşlerde kurumların takdir hakkı var mıdır?
- Sözleşmeli personelin çalışma ile ücret sınırları belirlendi
- Maaşına her haciz gelene disiplin cezası verilir mi?
- Memurlara bayram ikramiyesi verilecek mi?
- Öğretmenler sözleşmeli olarak atanacak
- Yurt dışında görevli kamu personelinin izinleri durduruldu
- Kamuda devrim niteliğinde değişiklikler
- Biyologların ek özel hizmet tazminatına dair görüş
- Yerleşim yeri değişikliği için son tarih ne zaman?
- Seçmen sorgulama mobil uygulama indir