Yeni Memurlar Ne Kadar Maaş Alacak 2018?
Memur maaşı ne kadar oldu? 2018 ve 2019 yılı memur maaşları belli oldu. Hükümet ile sendikalar arasındaki görüşmeler sona erdi ve yeni memur maaşı zam oranları belirlendi. Öğretmen, genel müdür, hizmetli, müsteşar, kaymakam ve diğer memurların yeni maaşları haberimizde. İşte yeni memur maaşları ve zam oranları...
Memur maaşı ne kadar oldu? sorusu hükümet ile sendikalar arasındaki görüşmeler sonrasında 2018-2019 yılı memur maaşı zam oranları kesinleşti. Memurların yakından takip ettiği memur zammı görüşmeleri ile ilgili ayrıntıları sizlerle paylaştık. İşte memur maaşı zam oranları...
Memur maaşı zam oranları
Hükümet ile sendikalar arasındaki memur maaşlarına 2018 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 3.5; 2019 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.
Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, altı aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkının da ödeneceği belirtildi. Toplu sözleşmede imza töreni bugün saat 1100'de Çalışma Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek.
EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞLARI
Bakan Sarıeroğlu; 2018 yılının ilk yarısında en düşük memur maaşının 2.929 TL olacağını, 2019 yılının ikinci yarısında ise en düşük memur maaşının 3.198 TL olacağını ifade etti.
EN DÜŞÜK DEVLET MEMURU EMEKLİ MAAŞI
Emekli memur maaşlarıyla ilgili de konuşan Sarıeroğlu, 2018 yılında en düşük devlet memuru emeklisi maaşının 1.945 TL'ye yükseleceğini, 2019 yılında ise 2.093 TL'ye yükseleceğini açıkladı.
Sabah'ın haberine göre memur maaşı zamları ve yeni memur maaşları şöyle olacak:
Müsteşar: 674,32 - 10.461.32
Genel Müdür: 310.67 - 9.180.78
Şube Müdürü: 310.67 - 4.819.67
Memur 9/1: 191.05 - 2.964.05
Memur 13/3: 190,64 - 2954.64
Hizmetli: 179.20 - 2780.20
Öğretmen: 239 - 3.712.28
Öğretmen 7/1: 214 - 3.320.00
Kaymakam: 326.79 - 5.069.79
Başkomiser: 310.46 - 4.816.46
Polis Memuru: 271.60 - 4.213.60
Enflasyon farkı ödenecek
Ayrıca 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkı da ödenecektir.Anlaşmaya ilişkin imza töreni 22.08.2017 (Salı) tarihinde saat 11.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecektir."
Stajyere maaş ve arabulucu sistemi
Meclis'ten bu hafta iki yasa birden geçti. Bu yasalardan birisinde stajyerlerin maaşları belirlendi. Buna göre özel işletmelerde uygulamalı eğitim ve staj yapan yüksek öğretim öğrencileri net asgari ücretin yüzde 35'i kadar maaş alacak. Net asgari ücret AGİ indirdikten sonra 1.270,75 TL oluyor. Buna göre stajyerlere ödenecek rakam 444.76 TL olacak. Bu yıl devlet de bu rakama katkıda bulunacak. Arabulucu sistemi de artık devreye girdi. İşyerine açılan alacak, tazminat, işe iade gibi davalarda arabulucuya gidilecek ve davalar bir-iki haftada çözüme kavuşacak.
Hakem kurulu nedir?
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay Başkan, Başkanvekili, Başkan Yardımcısı veya daire başkanları arasından Bakanlar Kurulunca Başkan olarak seçilecek bir üye, Kamu İşveren Heyeti Başkanınca Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Personel Başkanlığından görevlendirilecek birer üye, en fazla üyeye sahip konfederasyon tarafından belirlenecek iki, ikinci ve üçüncü sırada bulunan konfederasyonlardan birer üye, üniversitelerin ilgili bölümlerinden en az doçent unvanını taşıyanlar arasından Bakanlar Kurulunca seçilecek bir üye ve sendikalarca belirlenen en az doçent unvanını taşıyan yedi öğretim üyesi arasından Bakanlar Kurulunca seçilecek bir üye olmak üzere toplam 11 üyeden oluşuyor.Kurul, başkanın çağrısı üzerine başkan dahil en az sekiz üyenin katılımı ile toplanıyor. Mazereti nedeniyle toplantıya katılamayacak üyelerin yerine yedekleri çağrılıyor.Kurul, toplantıya katılanların çoğunluğu ile karar alıyor. Üyeler, çekimser oy kullanamıyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu taraf çoğunluğu sağlamış sayılıyor.Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, tarafların başvuru tarihinden itibaren beş gün içinde kararını veriyor. Kurul kararları kesin ve toplu sözleşme hükmünde oluyor. Kararlar taraflara üç gün içerisinde yazılı olarak bildiriliyor ve Resmi Gazete'de yayımlanıyor
Konular
- Görevde yükselmelerde mülakatın etkisi azaltılmalı!
- Yer değişikliği talebi reddedilen engelli memura iyi haber
- Atamaları geciken doktorlarla ilgili son durum
- Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
- Disiplin soruşturması kapsamında gönderilen savunma davetiyesi neleri içermeli?
- Hangi kurumlar kapatılacak?
- Zeytinlik alanda endüstriyel atık depolama tesisi kurulabilir mi?
- Başkasının yerine sınava girmek dolandırıcılık sayılıyor mu?
- Seçimde görev alacakların ücretleri belli oldu!
- Sözleşmeli personelin yıllık izni gelecek yıla aktarılır mı?
- İçişleri GY ve unvan değişikliği giriş belgeleri yayımladı
- Vekil adayları sabıka kayıtlarını e-Devlet üzerinden alabiliyor mu?
- Devlette de CEO dönemi başlıyor
- Belediye şirketleri özel güvenlik hizmetlerini nasıl sunacak?
- Duruşmaya katılmayanın temyiz hakkı olur mu?
- Duruşmaya katılmayanın temyiz hakkı olur mu?
- Yaz saati uygulaması başladı mı? Saatler ileri alınacak mı?
- Sendika üyeliğinden ayrılan toplu sözleşme ikramiyesini geri öder mi?
- Belediye şirketlerine yeni personel alımı nasıl olacak?
- Kaymakamlara diksiyon ve güzel konuşma eğitimi
- İstifa sonrası dönüşlerde kurumların takdir hakkı var mıdır?
- Sözleşmeli personelin çalışma ile ücret sınırları belirlendi
- Maaşına her haciz gelene disiplin cezası verilir mi?
- Memurlara bayram ikramiyesi verilecek mi?
- Öğretmenler sözleşmeli olarak atanacak
- Yurt dışında görevli kamu personelinin izinleri durduruldu
- Kamuda devrim niteliğinde değişiklikler
- Biyologların ek özel hizmet tazminatına dair görüş
- Yerleşim yeri değişikliği için son tarih ne zaman?
- Seçmen sorgulama mobil uygulama indir