Atama izni sayıları sadece Haziran'daki KPSS için mi?



Atama izin sayılarının kurumsal dağılımı sadece Haziran ayındaki KPSS tercih işlemleri için midir?

Devlet Personel Başkanlığı, 19 bin 463 adet atama izninin kurumlar bazında dağılımını, 22 Nisan 2015'te yayımlandı.

Bu dağılımla birlikte, dağıtılmayan sadece 3 bin civarında bir izin kalmıştır. Bu 3 bin atama izni de, muhtemelen dağılım listelerinde yer almayan MEB'e, memur alımı için, verilmiş olmalıdır ...

Diğer taraftan, daha önce açıkladığımız gibi bu sayıların hepsi KPSS ile alım yapılacak sayı değildir.

Öte yandan, atama izinleri, kurumların 1 yıl boyunca kullanabileceği izinlerdir. Bu nedenle bu atama izinleri hem Haziran KPSS hem de Kasım KPSS tercihlerini kapsar.

Bütçe Kanunundaki atama izni sayısı sınırı yükseltilmediği sürece, KPSS tercih işlemlerinde ilan edilecek kadro sayısı hep az olacaktır.

ATAMA İZNİ NE DEMEK?

"Atama izni" demek, açıkta olan bir kişinin memur kadrosuna atanması demektir. Açıkta olan kişi iki yöntemle alınmaktadır.

1- Daha önce bu kişinin memuriyeti var ise istifa sonrası dönüş prosedürüyle, burada KPSS'ye gerek yoktur, kurumlar takdir haklarına dayalı olarak almaktadır. Bunun oranı, kuruma tahsis edilen açıktan atama izninin yüzde 2'sidir. Yani bir kuruma 100 adet atama izni verilmiş ise o kurum bu atama izinlerinin sadece 2 adedini istifa sonrası dönüş yoluyla memur alımında kullanabilir.

2- Kişinin daha önce memuriyeti yoksa, bu kişi çok az sayıdaki istisnai memuriyetler haricinde, ancak KPSS yoluyla memur olabilir. Kurumlara verilecek atama izinlerinin yüzde 98'i bu yolla karşılanacaktır. KPSS yoluyla memur alımına dair ilanlar memurlar.net'te yayımlanmaktadır.

Konular