2018 Yılı Şubat Dönemi Öğretmen Ataması Başvuru İşlemleri Başladı mı?



2018 MEB Öğretmen Atama Başvuru Ekranı için Tıklayınız

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şubat ayında sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. 2018 Şubat ayı sözleşmeli öğretmen ataması kontenjanları meslekten ihraç edilecek öğretmenlerin sayısına göre netleşecek. AES ise şubat ayında 20 bin öğretmen atanacağını açıkladı. Ayrıca MEB 1500 engelli öğretmen ataması da yapacak.

2018 Şubat ayında sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak

Öğretmen adaylarının beklediği Kasım ayı öğretmen ataması yapılmayacak. MEB önümüzdeki aylarda öğretmen ataması yapmayı planlamıyor. Birinci dönem mevcut MEB personeli ile devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönemine ise öğretmen ataması yaparak başlayacak. 2018 Şubat sözleşmeli öğretmen ataması kontenjanları ise açığa alınan, meslekten ihraç edilen öğretmenlerin durumlarına göre belirlenecek.

KONTENJANLAR ARA TATİLDE

Aldığımız bilgiye göre Bakanlık tarafından şubat ayında yapılması düşünülen sözleşmeli öğretmen ataması için belirlenecek atama kontenjanları birinci dönem sona erdikten sonra kesinlik kazanacak. 2018 şubat öğretmen ataması özür grubu atamasından sonra yapılacak. Şubat ayı içerisinde yapılacak olan öğretmen ataması için atama takvimi netleşmedi. Şubat ataması kontenjanları da ihraçlar, açığa almalar, özür grubu ataması sonuçlarına göre belirlenecek. Şubat 2018 sözleşmeli öğretmen ataması takviminin ocak ayında yayınlanacağı düşünülüyor.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI

Şubat ayında yapılacak olan sözleşmeli öğretmen atamasının yanında MEB 1400-1600 arası engelli öğretmen ataması yapacak.

OHAL VE BÜTÇE SORUNU

CHP Milletvekili İrgil tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada Maliye Bakanının bütçeden dolayı atamalara izin vermediği belirtilmiş ve atama bekleyen öğretmen adaylarına üzücü haber verilmişti. Dün TBMM’de görüşülmeye başlanan MEB bütçesi ayrıntılarının yetkililer tarafından açıklanması bekleniyor. İçerisinde olduğumuz OHAL’in öğretmen atamasına engel olmadığı belirtilirken öğretmen atamalarında en büyük sorunun bütçe ve kamuda yürütülen soruşturmalar olduğu ifade edildi.

AES: 20 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

Anadolu Eğitim Sendikası internet sitesinde yapılan açıklamada ise 2018 Şubat atamasında 20 bin öğretmen atamasının yapılacağı belirtildi. 20 bin öğretmenin 1500’ü engelli öğretmen olarak istihdam edilecek. Geriye kalan kontenjanlara ise sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak.

Konular