2018 Koruma Memuru Alımı Ne Zaman, Koruma Memurluğu Başvuru Şartları Nedir?



2018 Koruma Memuru Alım Şartları Belli Oldu! 2018 Koruma Memuru Alımı Ne Zaman? Koruma memuru alımlarında sona gelindi. Koruma memuru olmak isteyenler atamasonuclari.com sayfalarını takip edebilir 2018 Koruma memuru alım şartları neler? Yaş şartı boy şartı nedir? İşte tüm detaylarıyla burada...

Koruma memuru olmak isteyenlerin merakla beklediği Koruma Memuru alımları ve Koruma Memuru olabilmek için gerekli şartların neler olduğuna dair 2018 yılında çalışma olacak mı?

676 sayılı KHK'da yer alan hükme göre uzman erbaşlar arasından infaz koruma memuru alınacak.

675 sayılı KHK ile Adalet Bakanlığı 2 bin 514 personelini ihraç etti. İhraç edilen personelin yerine atanmak üzere 676 sayılı KHK'da bir hüküm yer aldı.

676 sayılı KHK ile, Adalet Bakanlığı teşkilat kanununa eklenen hüküm şu şekildedir:

"MADDE 7- 29/3/1984 tarihli ve 2992 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
"GEÇİCİ MADDE 10- 18/3/1986 tarihli ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa tabi olarak en az iki yıl süreyle uzman erbaş statüsünde çalıştıktan sonra 20/10/2016 tarihine kadar kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olup, sözlü sınavın son başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olanlardan, yaş ve merkezi sınav şartı hariç İnfaz ve Koruma Memuru olarak istihdam edilebilmek için öngörülen şartları taşıyanlar, 30/6/2017 tarihine kadar Bakanlıkça ya da Bakanlıkça belirlenecek adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarınca yapılacak sözlü sınav sonuçlarına göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca İnfaz ve Koruma Memuru unvanlı vize edilmiş pozisyonlarda sözleşmeli personel olarak istihdam edilebilir.
Bu madde çerçevesinde sözleşmeli personel olarak istihdam edileceklerin başvuruları, sözlü sınava alınacakların belirlenmesi, sözlü sınav konuları, sözlü sınavın usul ve esasları, sözlü sınavı kazanan personelin yerleştirilmeleri ile bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer hususlar, Bakanlıkça yürürlüğe konulan yönetmelikle düzenlenir."

DEĞERLENDİRME

1- KHK ile eklenen hükme göre, uzman erbaş olarak istihdam etmekte iken sözleşmesini fesih edenler infaz koruma memuru kadrosuna atanabilecek.

2- Başvurmak isteyen uzman erbaşların en az iki yıl çalışmış olması ve 20 Ekim 2016 tarihine kadar istifa etmiş olması gerekmektedir.

3- Sözlü sınavın yapılacağı tarih itibariyle otuzbeş yaşını doldurmamış olmak şartı aranmaktadır.

4- Şartları tutan uzman erbaşlar sözlü sınava alınacak, uygulama 30 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecek ve sözlü sınavı geçener sözleşmeli infaz koruma memuru olacaktır.

Alımlar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.

İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) olma hayali kuranların hevesi kursağında kaldı. İnfaz koruma memurlarının (gardiyan) mali, sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda mecliste oylanan tasarının 20. maddesinde kaldı. Oylamanın hangi tarihte yapılacağı ise bilinmiyor. Cezaevlerinin dış güvenliğini jandarmadan alacak olan 1/742 Esas numaralı Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Kanunu Tasarısı, Ocak ayı içinde Meclis Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı. Tasarıda, 8 Ocak itibariyle 19. maddeye gelinmişti. 20. madde, cezaevi personeli özellikle de infaz koruma memurları için, mali ve sosyal güvenlik haklarında iyileştirme amaçlıyordu. Ancak, tasarı 19. maddeden sonra Meclis Genel Kurulunda bir daha görüşülmemiştir. Hala da ne zaman görüşüleceği belli değildir. Temmuz ayından bu yana beklenti için konulan infaz koruma memurları, tasarının neden geri çekildiği konusunda bilgi sahibi olmak istiyor.

Adalet Bakanlığı tarafından İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) alım şartları şu şekilde açıklandı;

I. Genel Şartlar: a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (A) bendinin (1), (5) ve (6) numaralı alt bentlerindeki koşulları taşıyor olmak,

b)Devlet memurluğuna il kez atanacaklar için merkezi sınav zamanında sayılı Devlet Memurları Kanununun 40 ıncı maddesindeki yaş sınırını aşmamış olmak

c) En az ilköğretim (ortaokul) okullarını bitirmiş olmak,

ç) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini sürekli yapmasına engel olabilecek akli bir hastalığı bulunmamak,

d) Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartlara uyuyor olmak,

II.Özel Şartlar: İnfaz ve Koruma Memurluğu Kadrolarına atanabilmek İçin;

a. En az lise veya dengi okulları bitirmiş olmak

b. Yazılı sınav tarihi itibariyle 18 yaşından az 30 yaşından fazla yaşta olmamak,

c. Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den az boy uzunluğuna sahip olmamak

ç.Güvenlik soruşturmasında olumsuz bir durumu bulunmamak,

d. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını; şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engelleri olmadığını; Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğünce bölge hastaneleri olarak belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

e. Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’den fazla, 17’den az olmamak,

f. Merkezi sınavda en az 70 puan almak.

Koruma Memuru Olmak İçin Aranan Şartlar;

Koruma Memuru olacak adayın en az Lise Mezunu olması gerekiyor. Bunun dışında Üniversite ve Yüksek Lisans mezunları da koruma memurluğuna başvuru yapabilir.
Yaş sınırı olarak en fazla 25 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Çalışmalara bakılacak olursa bu yaş sınırının artacağı tahmin ediliyor.

Koruma Memuru olarak başlayan adaylar en az 4 ay eğitim alacak ve bu zaman dilimi içerisinde masrafların devlet tarafından karşılanacak.

Koruma Memurluğu görevini en az 6 yıl yapan bir kişi Kıdemli Koruma Memuru olarak rütbe atlayabilecek. Bu süre içerisinde Polisliğe direk geçiş imkanı da sağlanacak.
Üniversite mezunu olan adaylar 1 yıl Koruma Memuru olarak görev yaptıktan sonra Polisliğe direk geçiş yapabilecek.

Koruma Memuru için görev yapılacak bölgelerin kontenjanları Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından duyurulacak.Koruma Memuru olacak kişinin en az 1700 en fazla 2100 TL Maaş alacağı iddia ediliyor.

Konular

Görevde yükselmelerde mülakatın etkisi azaltılmalı!
Yer değişikliği talebi reddedilen engelli memura iyi haber
Atamaları geciken doktorlarla ilgili son durum
Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
Disiplin soruşturması kapsamında gönderilen savunma davetiyesi neleri içermeli?
Hangi kurumlar kapatılacak?
Zeytinlik alanda endüstriyel atık depolama tesisi kurulabilir mi?
Başkasının yerine sınava girmek dolandırıcılık sayılıyor mu?
Seçimde görev alacakların ücretleri belli oldu!
Sözleşmeli personelin yıllık izni gelecek yıla aktarılır mı?
İçişleri GY ve unvan değişikliği giriş belgeleri yayımladı
Vekil adayları sabıka kayıtlarını e-Devlet üzerinden alabiliyor mu?
Devlette de CEO dönemi başlıyor
Belediye şirketleri özel güvenlik hizmetlerini nasıl sunacak?
Duruşmaya katılmayanın temyiz hakkı olur mu?
Duruşmaya katılmayanın temyiz hakkı olur mu?
Yaz saati uygulaması başladı mı? Saatler ileri alınacak mı?
Sendika üyeliğinden ayrılan toplu sözleşme ikramiyesini geri öder mi?
Belediye şirketlerine yeni personel alımı nasıl olacak?
Kaymakamlara diksiyon ve güzel konuşma eğitimi
İstifa sonrası dönüşlerde kurumların takdir hakkı var mıdır?
Sözleşmeli personelin çalışma ile ücret sınırları belirlendi
Maaşına her haciz gelene disiplin cezası verilir mi?
Memurlara bayram ikramiyesi verilecek mi?
Öğretmenler sözleşmeli olarak atanacak
Yurt dışında görevli kamu personelinin izinleri durduruldu
Kamuda devrim niteliğinde değişiklikler
Biyologların ek özel hizmet tazminatına dair görüş
Yerleşim yeri değişikliği için son tarih ne zaman?
Seçmen sorgulama mobil uygulama indir