MEB Şubat 30 Bin Öğretmen Atama Başvuruları Kontenjan ve Kadrolar?
2016 MEB Şubat Öğretmen Atama Başvuru Ekranı için Tıklayın
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Şubat ayında 30 bin öğretmen atamasının ikinci dönem başlamadan yapılacağını belirterek, 30 bin öğretmenin usta çırak ilişkisiyle tecrübeli, birikimli öğretmenlerin yanında 4 ay çalıştırılacağını, bütün yol haritasının belirlendiğini ve öğretmenlerin 81 ilde staj yapabileceklerini bildirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, şunları söyledi:
''Şubat ayında 30 bin öğretmen alınacak. Hem Şubat'ta hem Ağustos'ta yaptığımız öğretmen ataması sayısının ortalaması 50-52 bin arasında. 30 bin atanırsa geri kalan rakam da Ağustos'ta atanır diye düşünüyorum. Şubat'ta 81 ile atama yapılacak. Sınıf öğretmenliğinden ihtiyacımız 17 bin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden ihtiyacımız 16 bin, İngilizce'den 16 bin okul öncesinden ihtiyacımız fazla, Türkçe öğretmenliğinden fazla...''
MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Aydoğdu, Bakanlık merkez binasında Sakıp Sabancı Basın Merkezi'nde Şubat ayından itibaren atanacak öğretmenlerin oryantasyon (staj) eğitimine ilişkin basın mensuplarını bilgilendirdi. Yapılan 37 bin atamayla birlikte şuanda öğretmen sayısının yöneticilerle birlikte 894 bin 511 kişi olduğunu belirten Aydoğdu, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenleri ve yöneticileri 1 milyon kişilik bir şehir. 2014 yılında insan Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne yer değişikliği için müracaat eden öğretmen sayısı 375 bin kişidir. 2015 yılında müracaat eden öğretmen sayısı da 303 bin kişidir. Biz bunların 2014 yılında 150 bin öğretmenimizin, diğer 2015i yılında da 194 bin öğretmenimizin yerini değiştirmişiz. Baktığımız zaman yılda 2-3 bin kişi yer değiştiren bakanlıkların yanında MEB'in yer değişikliklerine baktığımız zaman ciddi anlamda fark var" diye konuştu.
"BİZ EŞ ATAMALARINDA YÜZDE 100 BÜTÜN EŞLERİ BİRLEŞTİRDİK"
Dün sosyal medya hesabı üzerinden Şubat ayında yapılacak 30 bin atamayla ilgili paylaşımda bulunduğunu hatırlatan Aydoğdu, "Bin tane yorum geldi. O yorumların hiçbirinde bir olumsuzluk görmedim. Bizim İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nde çok ciddi öğretmenlerle ilgili iyileştirmeler yapıldı. Sağlık özürlüleri, eş durumu atamasının dışındaki anne, baba, eş çocukların özürleri yılda 1 kez Ağustos ayında yapılıyordu. Sayın Bakanımızın göreve başlamasıyla birlikte eğer yönetmeliğimize uygun ise öğretmenimizin eşi çocuğu annesi hastaysa Ağustos ayını beklemeden bugün yarın gelirse bize raporu işlemini yapıyoruz. Sayın Bakanımızın dönemiyle birlikte biz eş atamalarında yüzde 100 bütün eşleri birleştirdik" ifadelerini kullandı.
Aydoğdu, MEB tarihinde ilk kez il içi ve illeri arası atamaların Bakan Avcı döneminde iki kez yapıldığını kaydederek, yönetici atama yönetmeliğinin de değiştirildiğini anlattı. Aydoğdu, "Yönetmeliğimizde hiyerarşik bir yapı oluşturduk. Bu hiyerarşik yapı şu; belli bir süre öğretmenlik yapmayan birisi müdür yardımcısı olamayacak. Müdür yardımcılığı da tamamen merkezi sınavla olacak. Müdür yardımcılığı yapmayan hiçbir kişide okul müdürü olmayacak" dedi.
"ŞUBAT AYINDA SAYIN BAKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZ DA AÇIKLADI, 30 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK"
"Şubat ayında Sayın Bakanımız ve Başbakanımız da açıkladı, 30 bin öğretmen alınacak" diyen Aydoğdu, şunları kaydetti:
"Bunun üzerine Sayın Bakanımız, Sayın Müsteşarımıza bir talimat verdi. Müsteşarımızda İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nü, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü'nü bu konuda talimatlandırdı. Şuanda bizim bütün çalışmalarımız dün itibariyle bitti. 30 bin öğretmeni biz usta çırak ilişkisiyle tecrübeli, birikimli öğretmenlerin yanında 4 ay çalıştırdığımızda bunun adım adım ne olacağı, bunun güçlü yönleri, zayıf yönleri, varsa tehditler, bunları nasıl giderebiliriz ile ilgili bütün yol haritamız belirlendi. İllere göndereceğimiz yönergemiz belirlendi. Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde bununla ilgili küçük birkaç değişiklik yapmamız gerekiyor. Nerelerde nasıl değişiklik yapacağımız bu belirlendi. Son olarak Sayın Bakanımıza bunu arz edeceğiz. Bunun sonucunda da bence MEB'in en önemli adımıdır bu."
Konular
- Unvan değişikliği sınavları yargıda nasıl iptal edilir?
- Memurlar yüzde 4 zammın yanında enflasyon zammı da alabilecek mi?
- Sözleşmeli öğretmen alımında hangi alanın kadar kontenjanı var?
- İşyeri açmak isteyen esnaf ve sanatkardan istenen belgeler nelerdir?
- Hakkında soruşturma açılan memur bilgi edinme kapsamında bilgi/belge isteyebilir mi?
- GİH'teki memur mühendislik mezunu olursa bir kademe alır mı?
- İkinci dönem bilirkişilik başvuruları için açıklama
- Karşı avukat ücreti nasıl hesaplanır ve ne kadar ödenir?
- Eşler birbirleri için dedektif tutabilir mi?
- Annesi terör örgütü üyesi olan kamuya girebilir mi?
- Stephen Hawking kimdir?
- Bilirkişilikte yeni uzmanlık alanları belirlendi
- Torba tasarıda neler var?
- Kıdem tazminatı artacak mı?
- Kamu hizmeti ve özür dileme şartıyla uzlaştılar
- Yaşını beklemek için istifa eden daha sonra yeniden kamuya geri dönebilir mi?
- 5 yıl içinde talep edilmeyen tazminat hakkı yanar mı?
- Macarlar ile Türkler Akraba mı?
- Memurlara yapılan ikramiye ödemesi nasıl hesaplanır?
- Şehit ve gazi yakını memurlar için Genelge
- İçişleri Bakanlığı görevde yükselme sınavı soru ve cevapları yayımlandı
- Aday engelli memur da bir defaya mahsus yer değiştirme hakkından yararlanabilir mi?
- Yeni yönetim sistemine sendikalar hazırlıklı mı?
- Yarı zamanlı çalışma nedir?
- Sabıka kayıtları kaç dilde veriliyor?
- Yıllık izni var diye mazeret izni verilmez mi?
- Muhasebe Yetkilisi Sertifika sınavı ne zaman yapılacak?
- Yeni hükümet sistemi nasıl olacak?
- MSG nedir ve ne anlama gelmektedir?
- Açık kapı projesi nedir?