Şubat Ayı Hangi Alandan, Branştan Atama Yapılacak? Öğretmen Ataması Son Durum



2014 yılında yapılacak olan öğretmen atamaları şubat ayında yapılacak. 2014 Şubat ayı öğretmen atamaları hangi alandan, branştan atama yapılacak? Öğretmen ataması için sitemiz atamasonuclari.net'i takip edebilirsiniz. Atamalar için büyük heyecan var. Şubat ayında atanmak isteyen öğretmenler klavuza göz gezdiriyor. 2014 Şubat ataması.

2014 yılının ilk öüretmen ataması Şubat ayında yapılacak. Başbakan Erdoğan geçen hafta kendi ağzından atamaların yapılacağını açıkladı. O günden sonra heyecanlı bir bekleyiş başladı. Bugün MEB'in sitesinde atamalar için klavuzda yayınlandı. Atanmak isteyen öğretmenler MEB'in sitesinde adeta akın ettiler. 2014 yılı Şubat ayında öğretmen atamaları yapılacak. Şubat ayı öğretmen ataması haberleri sitemiz atamasonuclari.net'te olacak. Peki hangi branştan ve alandan öğretmen atanacak. Bış kontenjanlar hangi alanlar.

2014 yılında yapılacak olan öğretmen ataması sonucu 10 bin öğretmen daha görevine başlayacak. Öğretmenler atanacakları günü merakla bekleniyorlar. Bekleyişler umuda kaldı. Artık atanmak istiyorlar. 2014 Şubat ayı öğretmen atamaları hangi alandan branştan kaç öğretmen atanacak. Ayrıntılar sitemiz atamasonuclari.net'te olacak..

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şubat ataması başvuruları ve kontenjanlarına ilişkin kılavuzu yayımladı. Başvurular için tüm alanlarda taban puan 50 olarak belirlendi. Başvurular için tüm alanlarda taban puan 50 olarak belirlendi. Bazı alanlardaki kontenjanlar şöyle:

"Sınıf öğretmenliğinden bin 50, İngilizce bin, ilköğretim matematik öğretmenliği 751, Türkçe 675, fen bilimleri/fen ve teknoloji 597, sosyal bilgiler 529, Türk dili ve edebiyatı 503, beden eğitimi 422, matematik 415, okul öncesi öğretmenliği 402."

Bu arada MEB, özel okula dönüşen dershanelere öğrenci başı yıllık 3 bin TL teşvik verecek.

Böylece kolejler Anadolu'da tüm öğrencilere kapılarını açacak Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), dershanelerin dönüştürülmesine ilişkin taslak çalışması Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Bu hafta içinde TBMM'ye gönderilecek olan taslağa göre bir öğrencinin devlete yıllık maliyeti olan 3 bin TL, özel okula teşvik olarak verilecek. Anadolu'da yaşayanlar, çocuklarını devletin verdiği teşviğin yanı sıra bin-2 bin TL ödeyerek özel okula gönderebilecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, boş kalan kontenjanların ise sadece devletin verdiği teşvikle bile doldurulabileceğini söyledi. Kamuoyunda özel okula teşviğin 4 yıl gibi algılandığını belirten Nabi Avcı, "Teşvik 4 yılla sınırlı olamayacak. Bir çocuk dilerse tüm hayatı boyunca özel okulda okusun, devlet tarafından teşvik verilecek. Teşvik verilirken zengin fakir, başarılı başarısız ayrımı yapmayacağız. Her çocuğa teşvik verilecek" dedi.

'ZENGİN FAKİR AYRIMI YOK'

Bakan Avcı şunları söyledi: "Dönüşümde en büyük teşvik öğrenci başına yapılacak. Türkiye'nin özel okullaşma oranı yüzde 3 buçuk. OECD ortalaması yüzde 15. Dolayısıyla bizim özel girişimcileri, eğitime yatırım yapmaları için özendirmemiz lazım. Bugünkü koşullarda eğitim yatırımları çok kârlı değil. Yani sermaye sahipleri için kârlı olabilecek çok daha farklı alanlar da var. Bizim bu alanı özel girişimciler için cazip hale getirmemiz lazım. Bu dershane dönüşümü bunun için de iyi bir fırsat olarak değerlendirilebilir.

Özel okullar kontenjan boşluğundan şikâyet ediyorlar. Muhtemelen biz diyeceğiz ki onlara, 'Sen öğrencilerini teşvikle al. Boş kontenjanın mı kaldı? Kapıda elinde 3 bin lira teşvikle bekleyen ve ekstra hiç parası olmayan öğrencilerimiz var. Bunları biz sana yönlendireceğiz.' Yani bazı okullara öğrenciler 3 bin liraya da girme şansı bulabilecek. Anadolu'daki bazı özel okullar için 3-4 bin TL zaten normal ücret olduğu için bu çok cazip fırsat."

Öte yandan Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi projesi kapsamında önce liseye geçiş sistemini değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şimdi de üniversiteye giriş için yapılan YGS'yi kaldırmak için kolları sıvadı. Bakan Nabi Avcı, üniversiteyi tek sınava endekslemekten çıkartacaklarını açıkladı.

Sabah'ın haberine göre, geçtiğimiz hafta başkanlık yaptığı YÖK Genel Kurulu'nda konunun masaya yatırıldığını kaydeden Avcı, "Ortaöğretime geçiş yöntemine benzer bir uygulama için hazırlık yapıyoruz" açıklamasında bulundu. Üniversiteye girişleri daha çok lise döneminde okul içi başarılara endeksleyecek sınavsız bir sistem üzerinde çalıştıklarını anlatan Avcı, "Tıpkı Amerika'da olduğu gibi çocuğun sportif, sanatsal ve kültürel başarılarının da değerlendirmeye katılacağı bir sistem üzerine çalışıyoruz. Sistemi iyi oturtabilirsek bazı üniversiteler öğrencinin belli alanlarda gösterdiği başarıyı ölçü alarak öğrenci alabilecek" diye konuştu.

Konular