2018 KPSS ile İlgili Herşey... Sınavlar Atamalar Personel Alımları
KPSS 2018 Alımları Hakkında Güncel Duyurular için Tıklayınız
Devlet 2018 yılında KPSS ile ne kadar memur alımı yapacak, KPSS memur alımı yeni yılda ne kadar olacak. KPSS adaylarının merakını giderecek açıklama ÖSYM'den geldi. 2018 KPSS başvuru tarihi ve 2018 KPSS sınav takvimi açıklandı. İşte detaylar...
KPSS 2018 ile Memur Ataması gerçekleşecek mi? 2018 KPSS Tercihleri Sorgulama , KPSS memur alımı , KPSS memur alımı yeni yılda ne kadar olacak
KPSS Memur Atama sonuçları için tıkla!!
Bilindiği üzere, KPSS işlemleri, Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir.
Bu yönetmeliğin ek 1. maddesi şu şekildedir:
"DPB'ce, ÖSYM'nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir."
Bu düzenlemeye göre, her yılın Ocak ayı içinde bir yerleştirme takvimi ilan edilmesi gerekmektedir. 2018 yılı KPSS yerleştirme takviminde, 2018/1 ve 2018/2 KPSS merkezi yerleştirmelerinin yapılacağı tarihler yer alacaktır.
KPSS sınavına giren ve hayatlarını planlamak isteyen adaylar, 2018 yılı KPSS yerleştirme takviminin ilan edilmesini bekliyorlar.
*** 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu uyarınca verilebilecek açıktan atama ve nakil sayılarına ilişkin Açıklama Devlet Personel Başkanlığı Tarafından Yapılacak. İlgili Duyuruya Ulaşmak için Buraya Tıklayınız
2018 KPSS LİSANS / ÖABT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
ÖSYM tarafından ÖABT ve Lisans düzeyi KPSS başvuru tarihleri ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır. Ancak tahmini başvuru tarihleri şu şekildedir:
2018 KPSS Lisans Başvuru Tarihi : Mart 2018
2018 KPSS ÖABT Başvuru Tarihi : Mart 2018
KPSS 2018 Başvuru Bilgileri için Tıklayınız
KPSS 2018 Başvuru İşlemleri için Tıklayınız
KPSS NEDİR? KİMLER BAŞVURABİLİR? KPSS’NİN TARİHÇESİ
KPSS'Yİ, KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI adı ile hayatımıza ortak olan sınav sistemi diye adlandırabiliriz basit olarak. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir.
ÖRN: KPSS-A KPSS-B
KPSS, genel yetenek, genel kültür, istatistik, kamu yönetimi, anayasa gibi kollardan oluşur. Elbette KPSS'de bu kolların hepsinden sorumlu değilsiniz şöyle ki; başvuracağınız alan adına yeterli olacak bölümlerden sorumlu tutulursunuz. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir.
KPSS A-B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu kadrolar mesleğinizle ilgili yönlendirmede karşınıza çıkmaktadır. Meslek dışında ilk kez bir kamu kuruluşuna başvurmak isteyen adaylar B ve C kadrosuna göre sınıflandırılmaktadır.
KPSS A GRUBU KADRO; Bakanlıklar,başbakanlık,genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. KPSS A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir diyebiliriz.Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız Kamu personeli seçme sınavına muhakkak girmelisiniz daha sonra az önce belirttiğim gibi kurumların kendine has sınavlarına tabii tutulacaksınız.
KPSS B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirebiliriz. Lise mezunu ve dengi okullar bu gruba göre kadrolanacaktır. Bu kadro için şartlar daha farklıdır; askerlik,sicil kaydı,sağlık,suç durumu vs… Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir,bu genel başarı durumuna bağlıdır.
KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve KPSS A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Örnekleyecek olursak mühendis olmak isteyen bir arkadaşımızın genel kültür ve genel yetenek testlerini cevaplamasını onun için yeterlidir. Fakat öğretmen adayı bir arkadaşımızın ek olarak eğitim bilimleri testini cevaplaması şarttır.
KPSS'NİN TARİHÇESİ Kamu Kurumlarında yer alabilmek adına bir dizi sınava verilen bu ad öğrenciler arasında “Kamuya Personel Sokmama” adı ile değiştirilmiştir.
KPSS, Genel Yetenek, Genel Kültür, Yabancı Dil, Eğitim Bilimleri, Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere 14 ayrı daldan oluşmaktadır. KPSS'ye Müracaat edilecek alana göre birini seçmek zorundadır öğrenci. Genel Kültür ve Genel Yetenek kısmına ise bütün öğrencilerin girmesi zorunludur.
KPSS ilk olarak 17 Ekim 1999 tarihinde Devlet Memurları Sınavı (DMS) adı altında 12 Aralık 1999 tarihinde ÖSYM tarafından düzenlendi. Bu sınavlar sadece 657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu alımında gerçekleşti. Yani düz memur alımlarında bir düzenleme yapılmış oldu. Daha sonra ise bu alan biraz daha genişletilerek öğretmenlik, düz memurluk, sözleşmeli personel ve kariyer meslekleri için 07-08 Temmuz 2001 tarihinde Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) adı altında yapıldı.
O gün gelmişti artık 06-07 Temmuz 2002 tarihinde ise Kamu Personeli Seçme Sınavı adıyla ilk kez yapıldı. 2003 yılına gelindiğinde 4 oturum şeklinde bir sınav tasarlanıp öğretmen adayları için 2 oturum şeklinde yapılmıştır. Baskılar sonucu Ösym bu yıl içerisinde Kpss A grubu sınavlarını da ilk kez düzenlemiştir. Daha sonraki yıllarda ise bu sınav KPSS 1 ve KPSS 2 olmak üzere 4 oturum şeklinde düzenlenmiş olup günümüzde hala devam etmektedir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KPSS Kamu Kurum ve Kuruluşlarında hizmete dâhil olmak için sınav yapılmaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/a maddesi uyarınca memurluk, 4/b maddesi uyarınca sözleşmeli personel, 4/c maddesi uyarınca geçici personel ile 4/d maddesi uyarınca işçi kadrolarında istihdam edilmek için sınav şartı bulunmaktadır.
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu “madde 50 - Devlet kamu hizmet ve görevlerine Devlet memuru olarak atanacakların açılacak Devlet memurluğu sınavlarına girmeleri ve sınavı kazanmaları şarttır” şeklinde ifade edilmektedir.
B grubu (memurluk) Sınavı Nedir? A grubu kadrolar (uzman, müfettiş, hakim, savcı gibi…) haricinde kalan tüm kadrolar (memur, işçi, sözleşmeli personel) için yapılan sınava KPSS B grubu veya memurluk sınavı denebilir.
KPSS Lise, Önlisans ve Lisans düzeyinde yapılacak sınav ve başvuru tarihleri ne zaman? Hangi yıllarda B grubu sınav yapılacak?
Lise ve önlisans düzeyinde yapılan KPSS sınavları ile ilgili sürekli spekülasyonlar yapılmaktadır. Lise düzeyinde sınav yapılmayacak mı? Önlisans düzeyinde bir daha KPSS sınavı olmayacak. Şeklinde söylentiler sınava girmek için bekleyen adayların kafasını karıştırmaktadır. Öncelikle KPSS sınav takviminde B grubu (memurluk) sınavları çift yıllarda yapıldığı görülmektedir. Konu hakkında yayılan söylentilerin hiç biri gerçeği yansıtmamakta olup, 2 yılda bir çift yıllarda lise, önlisans ve lisans düzeyinde KPSS sınavları yapılmaya devam edecektir.
KPSS 2018 Lisans başvuruları: Mart 2018 tarihinde başlayıp, Mart 2018 tarihinde sona erecektir. Sınav Mayıs 2018 tarihinde yapılacaktır.
KPSS 2018 Önlisans başvuruları: Ağustos 2018 tarihinde başlayıp, Ağustos 2018 tarihinde sona erecektir. Sınav Ekim 2018 tarihinde yapılacaktır.
KPSS 2018 Ortaöğretim (lise) başvuruları: Ağustos 2018 tarihinde başlayıp, Ağustos 2018 tarihinde sona erecektir. Sınav Ekim 2018 tarihinde yapılacaktır.
Kimler KPSS sınavına başvurabilir?
Lise ikinci sınıf ve üzeri üniversite son sınıfa kadar olan sınıflarda öğrenci olanlar lise düzeyinden sınava girebilirler. Önlisans öğrencileri dilerlerse sınava önlisans düzeyinden girebilirler. Lisans düzeyinde öğrenci olanlar dilerlerse bu düzeyde sınava girebilirler. Lise, Önlisans ve Lisans düzeyinde mezun olup, bir üst düzeyde öğrenim görmeyenler ise mezun oldukları düzeyden sınava girebilirler.
KPSS Sınav puanları ne kadar süre ile geçerlidir? Nerelerde geçerlidir?
Kamu Personeli Seçme Sınavı puanları bir sonraki sınava kadar geçerlidir. Yani İki yılda bir B grubu (memurluk) KPSS sınavı yapıldıktan sonra 2 yıl boyunca geçerliliğini korumaktadır. KPSS sınav puanları ÖSYM Başkanlığınca yapılan merkezi yerleştirme ile kurumların yaptığı özel sınavlar ile açıktan atama şeklinde yapılmaktadır.
Konular
- İkinci dönem bilirkişilik başvuruları için açıklama
- Karşı avukat ücreti nasıl hesaplanır ve ne kadar ödenir?
- Eşler birbirleri için dedektif tutabilir mi?
- Annesi terör örgütü üyesi olan kamuya girebilir mi?
- Stephen Hawking kimdir?
- Bilirkişilikte yeni uzmanlık alanları belirlendi
- Torba tasarıda neler var?
- Kıdem tazminatı artacak mı?
- Kamu hizmeti ve özür dileme şartıyla uzlaştılar
- Yaşını beklemek için istifa eden daha sonra yeniden kamuya geri dönebilir mi?
- 5 yıl içinde talep edilmeyen tazminat hakkı yanar mı?
- Macarlar ile Türkler Akraba mı?
- Memurlara yapılan ikramiye ödemesi nasıl hesaplanır?
- Şehit ve gazi yakını memurlar için Genelge
- İçişleri Bakanlığı görevde yükselme sınavı soru ve cevapları yayımlandı
- Aday engelli memur da bir defaya mahsus yer değiştirme hakkından yararlanabilir mi?
- Yeni yönetim sistemine sendikalar hazırlıklı mı?
- Yarı zamanlı çalışma nedir?
- Sabıka kayıtları kaç dilde veriliyor?
- Yıllık izni var diye mazeret izni verilmez mi?
- Muhasebe Yetkilisi Sertifika sınavı ne zaman yapılacak?
- Yeni hükümet sistemi nasıl olacak?
- MSG nedir ve ne anlama gelmektedir?
- Açık kapı projesi nedir?
- Açık kapı projesi giriş
- Kamuda Şoför Olarak Çalışanlar Niçin Kadroya Alınmadı?
- İçişleri unvan değişikliği sonuçları açıklandı
- Takipsizlik kararı alanlar KHK ile işe iade edilecek mi?
- Görevde yükselmelerde mülakatın etkisi azaltılmalı!
- Yer değişikliği talebi reddedilen engelli memura iyi haber