55 Bin Personel Alınacak!
Hükümet memur sendikalarıyla imzalanan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varılan başlıklara ilişkin çalışmayı şekillendirdi. Buna göre, yıpranma sistemi ile erken emeklilik, memura ibadet kolaylığı, yıllık izinlerin devri ve 4C'lilerin kademeli olarak kadroya alınması konusunda görüş birliğine varıldı. Kamudaki üniversite mezunu işçiler memur kadrosuna alınırken, sağlık çalışanlarının yıpranma hakkı da düzenlenecek.
EMEKLİ YASASI MASADA
Meclis, yılbaşına kadar ağırlıklı olarak ekonomi yasaları için çalışacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamlarının yeni yıldan önce yapılması, ek gösterge artışları, stopajda sürenin 5 yıl uzatılması gibi tasarılar öncelikli olarak yasalaştırılacak. Bir yandan da yeni asgari ücret ve toplu sözleşmede oransal artışla beraber uzlaşılan sosyal haklara ilişkin adımlar yaşama geçirilecek. Devlet Personel Başkanlığı, memur sendikalarıyla imzalanan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varılan konularda mevzuat değişiklikleri için çalışma başlattı. İşte bu çalışmalar...
55 BİN PERSONEL ALINACAK
Hükümet, 3 aylık bütçe tasarısını Meclis'e sundu. Buna göre, kamu idareleri, özel bütçeli idareler, düzenleyici kurumlar 3'er aylık dönemde 2015 yılı bütçesinin başlangıç ödeneklerinin belirli oranları karşılığı bulunacak tutar kadar ödenek kullanabilecek. Kamu görevlilerine ilişkin toplam atama sayısı sınırları 40 binden 55 bine çıkarılıyor. 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı, 1 Ocak 2016-31 Mart 2016 tarihlerini kapsıyor. Tasarıyla kamu idarelerinin öğretim elemanları ile memur kadrolarına yapılacak atama sayısı sınırı tespit edildi.
ÇALIŞAN ANNELERE DESTEK
Yeni dönemde ayrıca çalışan anneler için önemli düzenlemeler yapılacak. Seçim beyannamesinde ve hükümet programında yer verilen düzenlemeler hızla hayata geçirilecek. Bu kapsamda kamuda çalışan annelerin iş saatleri çocuklarının okul saatleri ile uyumlu hale getirilecek. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesi sağlanacak.
KADRO YOLDA
4C'li tam zamanlı çalışan geçici personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına aktarılması bekleniyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında yürüttükleri görevler ve sundukları hizmet itibariyle üniversite mezunu kamu işçilerinin de memur kadrosuna alınması öngörülüyor.
ERKEN EMEKLİLİK
Fiili hizmet zammından (yıpranma payı) yararlanan kamu görevlilerinin kapsamı genişletilecek. Bunun için 9 komisyon oluşturuldu. Yürütülecek çalışma kapsamında, sağlık çalışanları başta olmak üzere pek çok kamu çalışanının fiili hizmet zammı konusunda beklentilerinin karşılanması bekleniyor. Sağlık sektöründeki çalışanlardan kimlerin erken emeklilik için yıpranma hakkından yararlanacağı konusunda çalışma yapılıyor.
ÜCRETE ÇEKİ DÜZEN
Kamuda temel ücret, hizmet farkı, performans, ek ödenek, ders ücreti şeklindeki ödemeler düzenlenecek. Yaklaşık 50 çeşit ödemenin 10 başlık altında toplanması bekleniyor. Kamuda iş tanımı da yeniden yapılacak. Başarı ve başarısızlık da karşılık bulacak. Kıdemli personelin az gelişmiş bölgelerde görev yapması sağlanacak. Bunun için personel teşvik edilecek. Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi için çalışma yürütülüyor.
Konular
- Memurun yakını ölürse ne kadar mazeret izni verilir?
- Atama izni sayısı ne anlama geliyor?
- Gümrük personeline verilen kıyafetlerde değişiklik
- Yeni sistemde nasıl oy verilecek?
- Doktor öğretim üyeliğine atanabilmek için hangi şartlar gerekiyor?
- MSB'den e Devlet Sefer görev sorgulama hizmeti nasıl kullanılıyor?
- Öğrenim şartına başvuru tarihlerinde değil sınav tarihlerinde sahip olacak memur, görevde yükselmeye başvuru yapabilir mi?
- İhraç Edilen veya Görevden Uzaklaştırılıp Tekrar Göreve Başlayan Sözleşmeli Personele Ödenecek Başarı Ücreti
- Hekimler mesleklerine neden atanamıyor?
- Mühürsüz oylar geçerli sayılacak mı?
- Bir derneğin seminerlerine katılan daire başkanı, etik ilkeleri ihlal etmiş olur mu?
- Milli Savunma Bakanlığı'nın askeri hekim alımı nasıl yapılıyor?
- Kamu personelinin sicil notu neden düşürülür?
- Memura saatlik izin verilebilir mi?
- Sağlık meslek lisesi mezunlarının atamaları yapılabilecek mi?
- Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?
- Unvan değişikliği sınavları yargıda nasıl iptal edilir?
- Memurlar yüzde 4 zammın yanında enflasyon zammı da alabilecek mi?
- Sözleşmeli öğretmen alımında hangi alanın kadar kontenjanı var?
- İşyeri açmak isteyen esnaf ve sanatkardan istenen belgeler nelerdir?
- Hakkında soruşturma açılan memur bilgi edinme kapsamında bilgi/belge isteyebilir mi?
- GİH'teki memur mühendislik mezunu olursa bir kademe alır mı?
- İkinci dönem bilirkişilik başvuruları için açıklama
- Karşı avukat ücreti nasıl hesaplanır ve ne kadar ödenir?
- Eşler birbirleri için dedektif tutabilir mi?
- Annesi terör örgütü üyesi olan kamuya girebilir mi?
- Stephen Hawking kimdir?
- Bilirkişilikte yeni uzmanlık alanları belirlendi
- Torba tasarıda neler var?
- Kıdem tazminatı artacak mı?